ATP Antwerp: Edmund pokazal zrelo predstavo za finale

Kyle Edmund je dosegel drugi ATP finale s tekmo sezone, ko je v dveh nizih s 6:3 in 6:4 izločil Richarda Gasqueta. Francoz je bil zmagoslaven na isti stopnji turnirja pred dvema letoma, tokrat pa je bil po koncu tekme nasmejan Britanec, ki se bo v finalu srečal z Gaelom Monfilsom.

Edmund bo skušal postati prvi nefrancoski tenisač, ki bi osvojil turnir (Foto: ATP)

Edmund je bil pripravljen na težak boj, saj se je zavedal kvalitete Francoza. Zato je še posebej delal na svojem začetnem udarcu, kar se je obrestovalo s 16 asi. Vsega skupaj je potreboval 77 minut, ob tako dobri predstavi na začetni udarec pa se je lahko osredotočal na nasprotnikove igre. “Dobro sem serviral. Ko sem to potreboval, sem se zanesel na svoje udarce. Poceni točke so me spravile iz težav.”

15. igralec sveta Edmund, ki na turnirju še ni izgubil igre na svoj servis, je proti Gasquetu v medsebojnih obračunih sedaj ušel na 3-1. Danes pa ga čaka še en mušketir, in sicer Gael Monfils, ki je z “letečo” predstavo s 6:3 in 6:4 izločil Diega Schwartzmana. Monfils je prav tako zablestel na začetnem udarcu, saj podlaga to od igralcev zahteva. Zabil je 10 asov in izkoristil 3 izmed 5 brejk priložnosti. Proti Edmund je enkrat že enkrat in takrat tudi zmagal. “Odleglo mi je, da sem tekmo zmagal v dveh nizih. Na mojo srečo sem lahko računal na močan prvi servis.”