Tiafoe po zaostanku niza in brejka presenetil Andersona

Prvi od ožjih favoritov se poslavlja že v 2. krogu! Frances Tiafoe je po zaostanku niza in brejka presenetil Kevina Andersona in slavil s 4:6, 6:4, 6:4 in 7:5.

Borbeni Tiafoe si nadvse želi uspeha (Foto: ATP)

Kevin Anderson je s slabo predstavo končal z nastopi na prvem letošnjem Grand Slamu, kjer ga je presentljivo ugnal do danes nerazpoloženi Frances Tiafoe. Finalist lanskega Wimbledona je dvoboj začel dobro in kKot prvi na srečanju si je že takoj v prvi servisni igri nasprotnika priigral priložnost za odvzem servisa, ki pa je ostala neizkoriščena. Kasneje je bil Kevin še vedno boljši in je povedel z 1:0 v setih. Prav tako je v drugem narekoval tempo in povedel s 3:0, kar je vse kazalo na gladko zmago v drugem nizu. Nato pa je diktirno palico prevzel mladi Američan, ki je navduševal s svojimi predstavami predvsem v začetku lanske sezone.

Prišel je do rebrejka in izenačil na 3:3. Anderson je sicer povedel še s 4:3, ampak je je Tiafoe spet prišel do treh zaporednih iger, kar je pomenilo izenačenje v nizih na 1:1. Sledil je tudi manjši mentalni padec v igri Južnoafričana. Frances pa je še naprej igral izjemno. V tretjem nizu je povedel s 4:1 in potem mirno zaključil niz.

V četrtem nizu sta bila igralca suverena na začetnem udarcu. V 11. igri pa je Tiafoe spet udaril po servisu Kevina in si priigral serviranje za zmago. Kevin se je zbral in je celo povedel s 15:40 ter je imel dve priložnosti za povratekm toda FrancEs je odbil še zadnji napad in dobil 4 točke zapored ter tako zaključil dvoboj.

Zmagovalec se bo pomeril proti vročemu Andreasu Seppiju, ki je bil finalist v prejšnjem tednu v Sydneyju. Italijan je vrhunske predstave prenesel tudi v Melbourne. Danes je s 3:0 odpihnil z igrišča domačina Jordana Thompsona.