VIDEO: Pravljica 20-letne Avstralke se nadaljuje!

Kimberly Birrell v Melbourneu še kar navdušuje. (Foto: zimbio.com)

Kimberly Birrell v Melbourneu še kar navdušuje. (Foto: zimbio.com)

Avstralska tenisačica Kimberly Birrell na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije piše podobno zgodbo kot jo je leta 2016 v Wimbledonu spisal Britanec Marcus Willis. 20-letna Avstralka je težko pot prehodila že na poti do glavnega dela turnirja, kjer pa se ne zaustavlja. 

Kimberly Birrell v Melbourneu še kar navdušuje. (Foto: zimbio.com)
Kimberly Birrell v Melbourneu še kar navdušuje. (Foto: zimbio.com)

Leta 2016 je britanski teniški igralec Marcus Willis zabeležil zmago v 1. krogu glavnega dela turnirja v Wimbledonu. Za 25-letnika to ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi šlo za tenisača, ki pred tem še nikoli ni nastopil na turnirju serije ATP. Takrat je Willis na ATP lestvici zasedal 772. mesto, v Londonu dobil tri predkvalifikacijske obračune, tri kvalifikacijske obračune, v 1. krogu glavnega dela turnirja pa šokiral več kot 700 mest višjeuvrščenega Litovca Ričardasa Berankisa. Nagrada za izjemne predstave je bila nastop v 2. krogu proti Rogerju Federerju, ki je upravičil vlogo favorita in končal pravljico Britanca.

Pravljica Avstralke še ni končana

Še korak dlje kot Willis je na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije šla 20-letna domačinka Kimberly Birrell. Avstralka se je sprva izkazala na kvalifikacijskem turnirju za t.i. “wild-card”, kjer je ugnala 4 rojakinje. S tem si je prislužila povabilo organizatorjev, a tu se Birrellova ni nameravala ustaviti.

240. igralka sveta je v 1. krogu glavnega dela turnirja, kjer je že nastopila leta 2016, z 2:0 v nizih ugnala Španko Paulo Badoso Gibert, še večje presenečenje pa pripravila v 2. krogu, ko je iz boja za naslov izločila 29. igralko sveta Donno Vekić. Po uri in 57 minutah je bil končni rezultat 6:4, 4:6 in 6:1 v korist Avstralke.

Tudi sama za nagrado proti eni najboljših

Tako kot Willis, ima tudi Birrellova tako (ne)srečo, da se bo v glavnem delu turnirja pomerila proti eni izmed najboljših. Avstralki bo namreč nasproti stala 2. igralka sveta Angelique Kerber, ki je v prvih dveh krogih zabeležila dve prepričljivi zmagi z 2:0 v nizih.

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga), posamezno (Ž), 2. krog
Vekić D. (Hrv/29) – Birrell K. (Avs/WC) 4:6, 6:4, 1:6

https://www.youtube.com/watch?v=VWWziC-Mucc