AO: Nishikori po trilerju premagal Karlovića

Težka borba je bila za Keija Nishikorija, ki je 39-letnega Iva Karlovića uspel premagati šele v podaljšani igri 5. niza! 6-3 7-6(6) 5-7 5-7 7-6(7) je bilo za Japonca po 3 urah in 49 minutah. Po zmagi je padel na kolena.

Zmagoslavni Kei (Foto: ATP)

Težak žreb za Nishikorija, ki je moral prestati astronomskih 59 asov Hrvata. 39-letnik se je pričakovano dolgo upiral, saj mu je praktično nemogoče vzeti začetni udarec, čeprav je Nishikori eden najboljših v obrambi. Hkrati pa je to pomembna zmaga za slednjega, ki je že v prvem krogu doživel neprijetno presenečenje v obliki kvalifikanta Kamila Majchrzaka. 176. igralec je predal zaradi krčev, ampak je najprej povedel z dvema nizoma prednosti.

Proti Karloviću je bila na začetku drugačna zgodba, saj je Nishikori servise lepo vračal nazaj v polje, nato pa blestel v svojih igrah. V osmi igri je prišel do ključnega brejka in prvi niz je bil odločen. Ampak trdoživi Hrvat se ni dal in je sčasoma našel svoj ritem.

V podaljšani igri je že delovalo, da bo vendarle dobil drugi niz, ampak je tekmo prekinilo deževje, po povratku pa je bil bolj miren Kei. Z dvema nizoma prednosti je bil na dobri proti, ampak Karlović je še naprej pritiskal.

Njegov trud je bil poplačan z enim brejkom v vsakem nizu, dokler se nista znašla v v podaljšani igri petega niza. Še pred tem je Ivo pri rezultatu 5:5 na servis Japonca imel kar tri vezane žogice za “brejk”. Po zmagi je Nishikori padel na kolena.

Bila je zares težka tekma. Bil sem že v zaostanku, v podaljšani pa sem zadel nekaj lepih returnov. V zadnjih točkah sem bil osredotočen in zares sem vesel, da sem uspel zmagati. Zabil mi je toliko asov, kot jih jaz v enem letu.”

V še eni napeti tekmi je Miloš Raonić s 6-7, 7-6, 7-6, 7-6 o štirih urah igre izločil Stana Wawrinko.