Dvojica “KleMar” po izjemnem preobratu do nove zmage!

KleMar do nove zmage. (Foto: zimbio.com)

KleMar do nove zmage. (Foto: zimbio.com)

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta se na Odprtem prvenstvu Avstralije prvič znašli pod pritiskom in se odzvali v slogu najboljših. Po ubranjenih 4 žogicah za niz z 2:0 v nizih ugnala romunsko-latvijsko navezo Cirstea S./Ostapenko J. Srebotnikova na teren jutri. 

KleMar do nove zmage. (Foto: zimbio.com)
KleMar do nove zmage. (Foto: zimbio.com)

S 5:3 in 40:0 sta v prvem nizu vodili Sorana Cirstea in Jelena Ostapenko, a Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta prav takrat pokazali, zakaj veljata za eno boljših dvojic na svetu.

Rešili sta namreč vse tri vezane žogice za niz, kasneje še eno, po preobratu pa prvi niz dobili s 7:5. Tudi drugega nista pričeli najbolje in se hitro znašli v zaostanku z 0:2, a se znova odlično odzvali in s 4 igrami v nizu prišli do ključne prednosti.

S kom v osmini finala?

Dvojica “KleMar” si je tako v konkurenci ženskih dvojih že zagotovila mesto v osmini finala. V četrtfinale se bosta Slovenka in Španka poizkušali prebiti mimo naveze Christian K./Muhammad A.

Mesto v osmini finala si bo v noči iz petka na sobot0 po našem času poizkušala zagotoviti tudi Katarina Srebotnik, ki se bo skupaj z Raquel Atawo pomerila proti dvojici Gasparyan M./Gavrilova D. Tako Andrejo kot tudi Katarino v nadaljevanju čaka še tekmovanje v konkurenci mešanih dvojic.

OP Avstralije (Melbourne, A$ 60.000.000, trda podlaga), ženske dvojice, 2. krog
Cirstea S./Ostapenko J. – (5)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 5:7, 3:6
Gasparyan M./Gavrilova D. – (9)Atawo R./Srebotnik K. [sobota, 19.1.]


Mešane dvojice, 1. krog
Srebotnik K./Škugor F. – Martinez Sanchez M. J./Skupski N. [sobota, 19.1.]
Makarova E./Sitak A. – Klepač A./Roger-Vasselin E. [sobota, 19.1.]