AO: 6 tenisačic lovi Halepovo za skok na vrh WTA lestvice

Simono Halep "napada" 6 tenisačic. (Foto: zimbio.com)

Simono Halep "napada" 6 tenisačic. (Foto: zimbio.com)

Prva igralka sveta Simona Halep je v lanski sezoni na Odprtem prvenstvu Avstralije prišla do finala. Tam je klonila proti Carolini Wozniacki, ki se je letos poslovila v 3. krogu in bo na WTA lestvici izgubila vsaj 6 mest. Še vedno pa je ob Halepovi kar 6 tenisačič takih, ki lahko na WTA lestvici pridejo povsem na vrh. 

Simono Halep "napada" 6 tenisačic. (Foto: zimbio.com)
Simono Halep “napada” 6 tenisačic. (Foto: zimbio.com)

Kar 5 tenisačic je odvisnih le od sebe. Prva od teh je seveda Simona Halep, a prav lahko se naredi, da bo Romunka, če bo želela ostati na vrhu, morala turnir celo dobiti. Tako bo v primeru, če se bo uvrstila v finale, tam pa ji bi nasproti stala Sloane Stephens, Petra Kvitova ali Angelique Kerber. Naštete tri tenisačice bi turnirska zmaga zagotovo izstrelila na sam vrh, enako pa velja za Naomi Osako, ki se lahko s Halepovo pomeri že v polfinalu.

Prvič bi se lahko na sam vrh WTA lestvice povzpela tudi Elina Svitolina, a Ukrajinka bo za skok na 1. mesto v vsakem primeru potrebovala vsaj uvrstitev v finale, po vsej verjetnosti pa bi morala turnir osvojiti. Če bo preskočila naslednji dve oviri, bi jo v četrtfinalu lahko čakal obračun proti Osaki. Nekaj možnosti za 1. mesto na WTA lestvici po OP Avstraliji ima tudi Čehinja Karolina Pliškova. Več pa v spodnji tabeli.