AO: 34-letni Američan s Čehinjo preprečil senzacijo

Američan z indijskimi koreninami Rajeev Ram je pri 34 letih dočakal prvi svoj trenutek. Skupaj z 11 let mlajšo Čehinjo Barboro Krejčikovo je v finalnem obračunu mešanih dvojic na Odprtem prvenstvu Avstralije s 7:6(3) in 6:1 ugnal Astro Sharmo in Johna Patricka Smitha in tako preprečil senzacijo. 

RajeevRam2019AustralianOpenDay13eANK18nQwuMl - AO: 34-letni Američan s Čehinjo preprečil senzacijo
Raajev Ram pri 34 letih do prvega naslova na turnirjih velike četverice. (Foto: zimbio.com)

Povabljenca organizatorjev Astra Sharma in John Partick Smith sta uspela presenetiti 4 dvojice, v finalu pa sta bila prekratka. Vlogo favorita je uspelo upravičiti Barbori Krejčikovi in Rajeevu Ramu, ki sta za zmago s 7:6(3) in 6:1 potrebovala uro in 13 minut.

23-letna Čehinja in 34-letni Američan sta na Odprtem prvenstvu moči združila drugič. Prvič sta skupaj nastopila leta 2017 prav tu v Melbourneu, ko sta že v 1. krogu klonila proti dvojici DellAcqua C./Reid M. Tokrat sta bila odlično razpoložena in prišla do prve skupne lovorike.

V finalu sta se prvem nizu ob zaostanku s 5:6 in 0:30 znašla v težkem položaju, a niz na koncu vendarle uspela dobiti v podaljšani igri. V drugem je bilo vsega konec že po 25 minutah. Barbora se je po lanski zmagi na Roland Garrosu in v Wimbledonu prebila do tretje lovorike na turnirjih velike četverice, za Rajeeva Rama pa je bil to prvenec na veliki sceni.

OP Avstralije (Melbourne, A$ 60.000.000), dvojice (meš), finale
(3)Krejčikova B/Ram R. – (WC)Sharma A./Smith J. P. 7:6(3), 6:1