Andy Murray je za povratek treniral osem ur na dan

Kako lepo je nazaj videti Andyja Murrayja, tenis enostavno ni bil isti brez njega. Škot se je po operaciji dolgo pripravljal na povratek, za vrnitev pa je izbral ATP turnir v Londonu, kjer je v prvem krogu nesrečno naletel na Nicka Kyrgiosa. 

Kyrgios je prišel do prve zmage proti rivalu (Foto: Zimbio.com)

V kolumni za BBC je Andy Murray razkril nekaj podrobnosti o njegovem treningu in rehabilitaciji po operaciji kolka. “Po operaciji me niti ni bolelo, saj so danes že tako napredni, da so operacije že prava znanost. Včasih so te morali odpreti, da so te lahko operirali. Brazgotine so zelo majhne, kasneje pa niti nisem čutil bolečin, le premikati se nisem smel veliko. Dva dni sem bil na opornicah, nato pa sem se počasi začel premikati naokoli.”

“Včasih si bil na opornicah lahko tudi po šest tednov, danes gre vse hitreje. To me je malce presenetilo,” je še dodal. In kako si je krajšal čas? “Rad bi vam rekel, da sem pogledal veliko serij, ampak ni bilo tako. Zelo hitro smo začeli z rehabilitacijo. Ni bilo preveč zabavno, saj sem šest do osem ur na dan telovadil in se razgibaval.”