Američani z novim kapetanom, oglasil se je A-Rod!

Ameriško posadko bo po novem vodil Mardy Fish. (Foto: zimbio.com)

Ameriško posadko bo po novem vodil Mardy Fish. (Foto: zimbio.com)

Takoj po tem, ko so Združene države Amerike v Zadru v polfinalu Davisovega pokala 2018 klonile proti Hrvaški, je postalo jasno, da mesto kapetana izbrane vrste zapušča Jim Courier. Njegovo mesto bo v prenovljenem tekmovanju prevzel 37-letni Mardy Fish. 

Ameriško posadko bo po novem vodil Mardy Fish. (Foto: zimbio.com)
Ameriško posadko bo po novem vodil Mardy Fish. (Foto: zimbio.com)

8 let je v vlogi kapetana na klopi ZDA preživel Jim Courier, ki Američanov ni uspel popeljati do naslova, je pa kot igralec pokal za najboljšega v Davisovem pokalu dvignil dvakrat.

Zdaj ga bo na klopi zamenjal 37-letni Mardy Fish, ki je v svojih najboljših letih veljal za igralca elitne 10-erice. Leta 2004 je kot 22-letnik osvojil srebrno olimpijsko odličje v Sydneyju, v istem letu v Davisovem pokalu prišel vse do finala, leta 2011 pa na ATP lestvici posegel po najvišji uvrstitvi v karieri, t.j. 7. mesto. Leta 2008 je skupaj s Sereno Williams osvojil tudi Hopmanov pokal.

Američani na naslov čakajo 12 let

To je zame sanjska služba in hkrati nekaj, kar ne bom vzel za samoumevno. Sem izjemno počaščen. Niti ne morem izraziti, kako navdušen sem da sem bil izbran in da so odločitev podprli tudi tenisači,” je po imenovanju dejal Mardy Fish, ki bo tako postal 41. ameriški kapetan v zgodovini.

Američani so osvojili 32 naslovov prvakov v Davisovem pokalu. Nazadnje so bili uspešni leta 2007, ko so barve ZDA branili Andy Roddick, James Blake, Mike Bryan in Bob Bryan. Tedaj so v Portlandu Američani s 4:1 v zmagah ugnali Ruse.

Prav Andy Roddick se je oglasil tudi na Twitterju in sporočil, da ne bi mogel biti bolj vesel za enega od svojih najbližjih prijateljev. Prepričan je, da si je Mardy to zaslužil in da bo opravil odlično delo! Leta 1999, ko sta še študirala,  je Mardy celo živel z Roddickovo družino.