Alcaraz odpovedal nastop v Davisovem pokalu

Carlos Alcaraz (Foto: ATP Twitter)

Španska teniška zveza (RFET) je danes v izjavi na spletni strani sporočila, da trenutno še prvi tenisač sveta Carlos Alcaraz ne bo nastopil v skupinskem delu zaključnega turnirja Davisovega pokala. Razloga niso podali, zamenjal pa ga bo Albert Ramos, ki se bo danes pridružil ekipi, ki jo s klopi vodi nekdanji tenisač David Ferrer.

Carlos Alcaraz (Foto: ATP Twitter)

Dvajsetletnik je ponoči v polfinalu Odprtega prvenstva ZDA po štirih nizih izgubil proti Rusu Daniilu Medvedevu, nato pa odpovedal nastop v skupinskem delu Davisovega pokala v Valencii med 12. in 17. septembrom.

Tekmeci španske reprezentance bodo v Valencii sicer Srbi, Čehi in Južni Korejci. Španci se bodo 13. septembra pomerili s Srbijo, za katero bo predvidoma nastopil tudi finalist OP ZDA Novak Đoković.

V skupini A, ki jo bo gostila Bologna, bodo nastopile reprezentance Italije, Kanade, Švedske in Čila. Skupino B gosti Manchester, igrale pa bodo izbrane vrste Velike Britanije, Avstralije, Francije in Švice. Skupina D bo igrala v Splitu, tekmeci domačinov Hrvatov pa bodo Nizozemci, Američani in Finci.

V četrtfinale bosta napredovali po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine. Izločilni boji bodo na sporedu konec novembra v Malagi.

Vir: Tenis Slovenija, STA