Alcaraz ekspresno v 66 minutah v osmino finala OP Avstralije

Španec Carlos Alcaraz se je ekspresno po zgolj 66 minutah uvrstil v osmino finala uvodnega teniškega turnirja za Grand Slam, Odprtega prvenstva Avstralije. Njegov tekmec 18-letni Kitajec Shang Juncheng, ki je na turnirju v Melbournu nastopil s posebnim povabilom, je dvoboj na začetku tretjega niza predal, pri izidu 6:1, 6:1, 1:0 za Španca.

Carlos Alcaraz (Foto: ATP)

Dvajsetletni Alcaraz, ki je odigral 201. dvoboj na ATP touru in zabeležil 158. zmago, bo skušal postati tretji moški v odprti eri, ki je osvojil tri turnirje za Grand Slam pred 21. letom, za Bjornom Borgom in Matsom Wilanderjem.

Ima tudi priložnost, da zamenja srbskega zvezdnika Novaka Đokovića na prvem mestu svetovne jakostne računalniške lestvice ATP. V tretjem krogu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med indijskim kvalifikantom Sunmitom Nagalom in kitajskim povabljencem Shangom Junchengom.

Alcaraz je prvič v karieri igral dvoboj na turnirski ravni proti igralcu, mlajšemu od sebe. Španec je tekmecu oddal zgolj tri igre, preden je ta dvoboj predal zaradi poškodbe. Kitajski najstnik je na osrednje igrišče Roda Laverja vstopil s privezanim zgornjim delom desnega stegna, nato je v drugem nizu zaprosil za zdravniško pomoč zaradi poškodbe.

V osmini finala se bo za četrtfinalno vstopnico pomeril s Srbom Miomirjem Kecmanovićem, ki je s 3:2 v nizih premagal lanskega polfinalista iz ZDA Tommyja Paula s 6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (7), 6:0.

Alcaraz je zaradi poškodbe izpustil lanski turnir v Melbourne Parku. “Dvoboje sem gledal doma s kavča in si želel zaigrati v drugem tednu tukaj. To je prvič, da bom zaigral v drugem tednu v Avstraliji. Zdi se mi posebno.”

Vir: Tenis Slovenija, STA