Vrnitev Kyrgiosa; Avstralec z naslovom nazaj med TOP 30!

Nemec Aleksander Zverev in Avstralec Nick Kyrgios sta se udarila v finalu teniškega turnirja ATP v Acapulcu z nagradnim skladom 1,8 milijona dolarjev. V prvem polfinalu je Zverev s 7:6 (0) in 6:3 premagal Britanca Camerona Norrisa, Kyrgios pa je po skoraj dveh urah in pol igre s 7:5, 5:7 in 7:6 (7) premagal Američana Johna Isnerja.

Nick Kyrgios najboljši v Acapulcu (Foto: ATP)

Enaindvajsetletni Zverev, tretji igralec sveta, je napadal svojo prvo turnirsko zmago letos in 11. v karieri, dve leti starejši Kyrgios pa se je boril za 5. zmago na turnirjih serije ATP. In kljub razburkanemu tednu je še enkrat več slavil Avstralec!

Zapisano je bilo v zvezdah za Nicka Kyrgiosa, ki si je ta teden resnično zaslužil naslov v Dubaju. Andreas Seppi, Rafael Nadal, Stan Wawrinka, John Isner in Alexander Zverev so bili njegovi nasprotniki. Nemca je v finalu premagal s 6:3 in 6:4. “To je neverjeten občutek, ker nisem pričakoval veliko od današnjega finala. Vedel sem, da je on favorit in da igra odlično. Zverev je izjemen tenisač in nima veliko slabosti, zato sem igrla svoj stil igre in zadovoljen sem s predstavo,” je povedal Kyrgios, ki je na trenutke celo deloval, kot da bi dojel, da če sestavi svojo igro in da vse od sebe, lahko osvaja tudi turnirje. To je bila njegova 5. turnirska zmaga in videlo se je, koliko mu pomeni in da bi ta občutek rad občutil še večkrat. Ampak za to bo potrebno garati.

Nazaj med najboljših 30 na svetu!

Kyrgios je premagal dva izmed TOP 3 igralcev na svetu. To pa je dosežek sam po sebi. Zaradi tega bo od ponedeljka naprej ponovno nazaj med najboljših 30 na svetu. “Upam, da sem dober primer za tiste, ki jim trenutno ne gre najbolje in mislijo, da so v nerešljivih situacijah. Če jaz zmorem, potem lahko tudi ti. Res sem bil na dnu in nisem vedel, kaj bom, ampak tak teden lahko vse spremeni.” 

Pohvalil ga je tudi Zverev. “Če premagaš štiri TOP 10 igralce na turnirju serije 500, potem si zaslužiš zmago. Ta teden je bil resnični šampion. Vsi moramo dati priznanje tistemu, ki si to zasluži. In Nick je dokazal, da je bil ta teden najboljši igralec.”