3 ure in 21 minut dolg maraton pripadel Latvijki

Sevastova je rešila 5 zaključnih žogic. (Foto: Twitter)

Sevastova je rešila 5 zaključnih žogic. (Foto: Twitter)

Anastasija Sevastova je zmagovalka do sedaj daleč najbolj dramatičnega obračuna letošnjega Odprtega prvenstva Francije. 29-letna Latvijka je po kar 3 urah in 21 minutah ter 5 ubranjenih žogicah za zmago z 11:9 v tretjem nizu izločila Belgijko Elise Mertens. 

Sevastova je rešila 5 zaključnih žogic. (Foto: Twitter)
Sevastova je rešila 5 zaključnih žogic. (Foto: Twitter)

Prvi petkov obračun na igrišču Suzanne-Lenglen je ponudil s skoraj vsem, kar ponuja ženski tenis. Pravi maraton sta z izjemno borbeno predstavo ponudili 23-letna Belgijka Elise Mertens in 6 let starejša Latvijka Anastasija Sevastova.

Prvi niz je odločila podaljšana igra, v drugem nizu pa prednost dvojnega ‘breaka’ Latvijke ni zadoščal za enostavno osvojeni drugi niz. Mertensova je zaostanek z 1:4 povsem izničila, pri rezultatu 4:4 pa je znova bolje odigrala Sevastova, ki je kasneje drugi niz dobila s 6:4.

Latvijka rešila 5 zaključnih žogic

V tretjem nizu se je drama nadaljevala, predvsem po zaključku prvega niza, pa je precej bolj agresivna postala Sevastova, ki je igro vodila tudi v tretjem nizu. Mertensova je v obrambi reševala nemogoče, a Sevastova je glede na število udarcev malo grešila. Kljub temu je bila Mertensova tista, ki se je V 10. igri tretjega niza kot prva prebila do prve zaključne žogice, novi dve pa imela v 12. igri ter kasneje še dve v 18. igri tretjega niza. Prav vse je Sevastova rešila, eno z zares izjemnim ‘inside-out’ forehandom, v 20. igri pa sama izkoristila prvo zaključno žogico in si priborila mesto v osmini finala.

Za mesto v četrtfinalu bo Sevastova morala premagati mlado Čehinjo Marketo Vondrousovo, ki je v današnjem obračunu s 6:4 in 6:4 ugnala Španko Carlo Suarez-Navarro.

OP Francije (Pariz, $23,029,029, pesek, zunaj), posamezno (Ž), 1/16 finala 
Mertens E. (Bel/20) – Sevastova A. (Lat/12) 7:6(3), 4:6, 9:11